Friday, July 16, 2010

Göran Hägglund och KD väljer bort Stockholm Pride

Göran Hägglund (kd) är den enda partiledare som tackar nej till att delta i Stockholm Prides partiledardebatt. Enligt Hägglunds pressekreterare Petra Kjellarson kan han inte komma eftersom han håller sitt traditionella sommartal på Öland påföljande dag.

I Svenska Dagbladet beklagar RFSLs förbundsordförande Ulrika Westerlund Hägglunds beslut och hon säger att ”det är svårt för mig att se hur statsministern kan göra en lucka i kalendern men inte Hägglund”.

Kristdemokraterna kommer som enda parti inte heller att ha ett eget tält på festivalsområdet.

Stockholm Pride äger rum den 26 juli-1 augusti 2010. Debatten arrangeras av RFSL på temat HBT-frågor, det vill säga homosexuella, bisexuella och transpersoner.

Genom sina prioriteringar avslöjar man var man står, skulle man kunna säga om detta.

14 comments :

  1. är du förvånad?? KD är ju ett puritanskt parti med näsan i sagoboken. de påstår sig vara moderna men lever i det förgångna :( det är skrämmande att se dem i riksdagen men man kan ju hoppas att de åker ut i kommande val.

    ReplyDelete
  2. Nej, Vampi egentligen inte men man kan ju låtsas.

    Varför sitter du här och kommenterar förresten? Du borde vara fullt upptagen med att skriva rapport från gårdagen...

    ReplyDelete
  3. På "min tid" var det otänkbart att ett sk kristdemokratiskt parti någonsin skulle få en plats i svenska riksdagen.

    /besviken

    ReplyDelete
  4. Apmel, jag är ledsen att behöva påminna dig men du är "still going strong"!. Din tid är nu, nu, nu...

    ReplyDelete
  5. ”Genom sina prioriteringar avslöjar man var man står, skulle man kunna säga om detta.”

    Säger allt och förvånar mig inte alls.

    MEN å andra sidan visar d e öppet var de står - att de andra partierna har de med medlemmar som skulle kunna tänka sig samma saker är jag helt säker på.

    Att le - men bakom ryggen vara en annan är inte bra det heller.

    /Tina - UPP TILL KAMP!

    ReplyDelete
  6. Jo, Tina, det är möjligt att de andra partierna också har en del medlemmar som är homofober men majoriteten är det inte. Det är de i KD - det har de visat mer än en gång!

    ReplyDelete
  7. Igår när jag lyssnade på radion, så hörde jag om hur förfärligt många homosexuella har i en del länder. T o m dödsstraff finns och man förvånas verkligen över att vi inte har kommit längre.

    Kram

    ReplyDelete
  8. Är det nån slags plikt att delta? Om jag fattat saken rätt var KD redo att ställa upp med en annan representant, men det passade inte arrangörerna.
    Erik Johnsson

    ReplyDelete
  9. Hej Erik, nej det finns naturligtvis ingen plikt att delta men det visar på ett intresse för de aktuella frågorna att göra det. Och så hade ju Göran Hägglund viktigare saker för sig DAGEN EFTER.

    Är det en "partiledardebatt" så skickar man partiledaren eller ingen alls, så självklart "passade det inte" arrangörerna att KD ville skicka någon annan representant.

    ReplyDelete
  10. When It comes to Pride events we have the same kind of politicians although strangely enough not as divided by party. The ruling government gets a lot of its vote base from the more conservative regions, mostly the prairies but is not overtly family values so called oriented. In quebec any political leader (remember this is the provincial parliament) would be widely vilified for not attending a pride event. Even the federal opposition leaders take part in Montreals annual pride parade. There again there is a part of town thats even officially referred to as the Gay Village (on much the same level as China Town).
    Personally any political party leader which showed any semblance of homophobia would automatically lose my vote

    sirhc desantis

    oh btw buddy - mrs vampi twine-desantis hahaha I ll get you for that:)

    ReplyDelete
  11. Till Carla, jag fick leta innan jag hittade en sammanfattning om tillståndet i världen.
    -----

    De med annan läggning än den heterosexuella diskrimineras, förföljs och utsätts för brott runt om i hela världen.

    I Sverige får homosexuella gifta sig och frågan om adoption diskuteras, men trots öppenheten ökar antalet hatbrott.

    På andra håll runt om i världen är det förenligt med dödsstraff att vara homosexuell. Den som öppet är "bög" eller "flata" riskerar sin personliga säkerhet, men också att mista jobbet eller trakasseras av grannar.

    Utanför västvärlden har homosexuella generellt sätt överhuvudtaget inget skydd.

    I omkring 70 länder är det förbjudet att vara homosexuell. Några länder, däribland Iran och Saudiarabien, har gått ännu längre och belagt homosexualitet med dödsstraff. I andra länder råder olika åldersgränser för när sex är tillåtet enligt lagen.

    I de nordafrikanska länderna är homosexualitet förbjudet men däremot socialt accepterat i vissa fall. Det är socialt accepterat att ha en sexuell kontakt med någon från samma kön men däremot inte att definiera sig som homosexuell. Organisationer som arbetar för homosexuellas rättigheter är till exempel en otänkbarhet i dessa länder.

    I många muslimska länder får man inte ha sex före äktenskapet. Att ha sexuellt umgänge med någon från samma kön ses inte som lika syndigt, särskilt om man inte har råd att gå till prostituerade.

    Egypten är ett av de länder som aktivt förföljer och torterar män som misstänks för homosexuella gärningar.

    Tortyrmetoder som används systematiskt är att hålla de gripna bundna, hänga upp dem i smärtsamma ställningar, bränna dem med cigaretter, sänka ned dem i iskallt vatten och utsätta dem för elchocker.

    Men Egypten är inte unikt. Många länder i Afrika, Asien och Sydamerika diskriminerar homosexuella.

    Oavsett vilka lagar som finns så möter homosexuella övergrepp från både allmänhet och polis. Det kan handla om fysiskt våld eller hot om våld, eller om att mista jobbet eller lägenheten. Att brott man utsätts för inte behandlas av rättsväsendet, eller till och med begås av poliser och andra vars uppgift är att skydda befolkningen.

    Homofober anklagar de homosexuella för att bryta mot religiösa regler eller mot traditionen och kulturen. I många länder tillåts inte organisationer som arbetar för de homosexuella och dess medarbetare förföljs.

    Avvikelser från den heterosexuella normen är så känsligt att till och med kultur som visar på en annan sexualitet skapar spänning.

    De lesbiska kvinnorna drabbas av dubbel diskriminering, dels för att de är kvinnor, dels för att de har en annan sexuell läggning.

    FN:s utredare för brott mot kvinnor har kommit fram till att kvinnor som lever ut sin homosexualitet oftare utsätts för våld och nedvärderande behandling.

    Det kan handla om våldtäkt eller psykiatrisk tvångsbehandling. Ofta ligger familjen eller samhället runt omkring bakom övergreppen.

    Europa och den övriga västvärlden framstår i en jämförelse som relativt goda exempel men även här finns problem. Lagen är en sak och den praktiska tillämpningen av den en annan.

    Antalet hatbrott mot homosexuella, bisexuella och transpersoner har mer än fördubblats i Sverige sedan 1996 visar en undersökning gjord vid Stockholms universitet. Det är 2 000 medlemmar i RFSL som har fått svara på om de utsatts för brott på grund av sin sexuella läggning. Hälften svarade ja mot var fjärde, när en liknande undersökning genomfördes 1996.

    De vanligaste brotten är förtal, förolämpningar och muntliga trakasserier. På det följer diskriminering, hot om våld, våldsbrott och sexbrott. Lesbiska kvinnor utsätts allt oftare för hatbrott.

    En forskare vid Umeå universitet påtalar att det oftast inte är högerextremister som ligger bakom hoten utan offrens grannar och arbetskamrater.

    ReplyDelete
  12. hehe buddy, it´s your missus calling herself that dontcha know? LOL

    ReplyDelete
  13. Min kommentar Bock: Det är banne mig inte klokt!!!

    ReplyDelete
  14. Jag tycker det är "Bra" att KD inte ställer upp. Tro inte att jag på något sätt håller med dom, men de står i alla fall för det de anser.
    Även om jag anser att KD är ett riktigt skitparti så är de i alla fall de enda som vågar står för sina åsikter, även om åsikterna, enligt mig, är åt helvete.


    Sen kan man bråka med dom i alla fall, vilket jag gör så mycket kan jag i RL och flera med mig. Som t.ex så här:
    http://www.gp.se.adp-visitor.sth.basefarm.net/nyheter/sverige/1.177505-protestlista-mot-prasternas-protestlista

    ReplyDelete

If you are overtly offensive or go way off topic your comment may be deleted.

If you see an offensive or spammy comment you believe should be deleted, please inform me and I'll be forever grateful and give you my first born (although, you'll probably not want that).